Böngészés
Kosár
Az INGYENES szállításért még 20.000 Ft értékben szükséges vásárolni

+3628814721 (13:00 - 16:00)

+3628814721 (9:00 - 17:00)

Acerola - több, mint C-vitamin

Acerola - több, mint C-vitamin

Az Acerola nemcsak a C-vitamin koncentrált forrása, hanem értékes tápanyagok egész spektrumát tartalmazó összetétele miatt a szuperélelmiszer jelző is megilleti . Az Acerolát hagyományosan köhögés, megfázás, hasmenés vagy májbetegségek kezelésére használják.

 

A cikk rövid tartalma:

  1. Acerola - egy igazi szuperélelmiszer
  2. Acerola mint étrend-kiegészítő
  3. Trime acerola = valódi élelmiszer egy kapszulában
  4. Az egzotikus élelmiszerek érdemi felhasználása
  5. Konkurens acerolaforrások vs. a mi acerolánk
  6. Az acerola tápértéke és minősége
  7. Az acerola felhasználása
  8. C-vitamin és funkciója az emberi szervezetben

Acerola - egy igazi szuperélelmiszer

Az acerola (Malpighia emarginata), más néven "barbadosi cseresznye", egy olyan növény, amely főként trópusi és szubtrópusi régiókban található meg. Ez a növény akár 6 méter magasra is megnő, és cseresznyeszerű gyümölcséért termesztik. Az acerola gyümölcse az egyik leggazdagabb C-vitaminforrás. Az acerola akár 100-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs vagy a citrom. 

A C-vitaminon kívül az acerola A-provitamint, B-vitaminokat és ásványi anyagokat, például káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, nátriumot, cinket és vasat is tartalmaz.

Az acerola számos jótékony hatású fitonutriens forrása is, beleértve a karotinoidokat, fenolokat, flavonoidokat és antociánokat. Ezek a növényekben természetesen megtalálható, biológiailag aktív anyagok támogatják egészségünket és segítenek csökkenteni a krónikus betegségek kockázatát.

Acerola mint étrend-kiegészítő

Nagyon magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően az acerolát étrend-kiegészítőként is használják. Az acerolából származó C-vitamin jobban felszívódik az emberi szervezetben, mint a szintetikus aszkorbinsav. Ez főként a fitonutriensek jelenlétének köszönhető, amelyek befolyásolják a C-vitamin biológiai hozzáférhetőségét. Az acerolából készült étrend-kiegészítők alternatív lehetőséget jelentenek e létfontosságú vitamin bevitelének növelésére.

Trime acerola = valódi élelmiszer egy kapszulában

A mi acerolánk 100%-ban tiszta, fagyasztva szárított, bio acerola cseresznyepor, amelyet növényi kapszulában tartósítunk, adalékanyagok nélkül.

Bár étrend-kiegészítőként árulják, valójában inkább valódi élelmiszer, teljes tápanyagtartalommal. A magasabb minőségi kategóriát csak frissen szedett gyümölcsből lehet elérni. A friss cseresznye romlandó, ezért a tartósítás az egyetlen módja annak, hogy ezt a szuperélelmiszert földrajzi viszonyaink között felhasználjuk.

A különböző tartósítási lehetőségek közül, mint például a préselés, fagyasztás vagy szárítás, a fagyasztva szárítás a legkíméletesebb módja az élelmiszer és tápértékének megőrzésének.

Acerolánk ezért közelebb áll az élelmiszerhez, mint a táplálékkiegészítőhöz. Könnyedén ízesíthet vele joghurtot, turmixokat vagy más ételeket. A kapszulák előnye, hogy a por nem csapódik ki, és az acerola megőrzi tápértékét.

A Trime acerola nem csupán C-vitamin, hanem egy egzotikus szuperélelmiszer, amelyet a lehető legkíméletesebb technológiával dolgoztunk fel. Ezért élvezhetjük az acerola előnyeinek teljes spektrumát még a mi földrajzi szélességünkön is.

Az egzotikus élelmiszerek érdemi felhasználása

A Trime-nál nemcsak a termékeink minősége és tápértékének potenciálja érdekel bennünket, hanem a környezeti hatások is. Az Acerola egzotikus szuperélelmiszer, mégis a mi földrajzi viszonyaink között való felhasználása a fenntarthatóság szempontjából is megalapozott.

Az acerola természetes előfordulási területein megfelelőek a talajviszonyok és az éghajlat a növény növekedéséhez. Az acerola termesztése nem terheli a környezetet, és fenntartható a vízfogyasztás és a karbonlábnyom tekintetében egyaránt. A biogazdálkodás elveinek megfelelően termesztett Acerola még környezetbarátabb, mivel nem szennyezi a talajt, a vizet és a környező természetet növényvédő szerekkel. Minden egyes acerolabokor évente 20-30 kg gyümölcsöt termel, és a gazdák így olyan termést dolgoznak fel, amely már elérhető, és amely egyébként kihasználatlanul maradna. Az etikus megközelítés is fontos számunkra, ezért fair trade filozófiát követő acerola-feldolgozóval dolgozunk együtt.

Konkurens acerolaforrások vs. a mi acerolánk

Számos acerola-kiegészítő van a piacon, és ezek mind minőségükben, mind a bennük lévő adalékanyagokban különböznek egymástól. Ezen étrend-kiegészítők előállítása során különböző feldolgozási technikákat alkalmaznak, amelyek hatással vannak a termék végső minőségére.

Az olcsóbb acerola-források esetében a gyümölcsöt általában préselik és gyümölcslévé sűrítik, majd hordozóanyagra (általában glükózpolimerekre, például maltodextrinre) permetszárítják. Ez a kivonat aztán a C-vitamin forrása, amelyet bizonyos százalékban l-aszkorbinsavra standardizálnak. A hőszárítás az acerola porok előállítása során alkalmazott technika. Hátránya azonban, hogy csökkenti a C-vitamin és más tápanyagok mennyiségét.

A liofilizálás, az élelmiszerek tartósításának legkíméletesebb módja nemcsak az értékes tápanyagokat, hanem az eredeti színt, illatot és ízt is megőrzi. Ha olyan acerola terméket keres, amely a legmagasabb hozzáadott értékkel rendelkezik a tápérték paraméterek tekintetében, ugyanakkor megőrzi az eredeti ízprofilt, akkor a mi acerolánkban bízhat. Teljesen természetes, az anyatermészet által tervezett formában képviseli a C-vitamint.

A Trime-nál nem "közönséges" étrend-kiegészítőket szeretnénk gyártani, hanem igyekszünk tovább feszegetni a határokat, és piacra dobni a "valódi étrend-kiegészítők" kategóriáját. Az Acerola az első ebben a táplálékkiegészítő csoportban.

Az acerola tápértéke és minősége

Az acerolagyümölcs tápértéke több tényezőtől függ, például az acerola származási régiójától, a termesztés módjától, a betakarításkori érettségi állapottól illetve az acerolagyümölcs tényleges feldolgozásától és későbbi tárolásától. Általánosságban elmondható, hogy az acerola C-vitamin-tartalma 1000-4500 mg/100 g között mozog.

Mivel a minőséggel szemben támasztott követelményeink rendkívül magasak, mindig olyan beszállítókat választunk, akik megfelelnek szigorú követelményeinknek. Az acerola esetében több mint egy évbe telt, mire megfelelő beszállítót találtunk. De ez a hosszas keresés meghozta gyümölcsét, és most már büszkék lehetünk prémium minőségű, bio minősítésű acerolánkra, amely nagyszerű tápértéket ér el, ugyanakkor egyedülálló ízzel rendelkezik. A mi acerolánk nem egy közönséges, iparilag előállított, szürke, egységes por, hanem egy szép szerkezetű, friss színű, kellemes illatú és jó ízű por.

Az acerola felhasználása

Az acerolát antioxidáns képességei miatt becsülik nagyra, mivel erős harcos az oxidatív stresszel összefüggő különböző betegségek ellen. Feltételezhető, hogy az acerola magas antioxidáns kapacitása nem csak aszkorbinsav-tartalmának, hanem főként a benne lévő fitonutriensek szinergikus hatásának köszönhető.

C-vitamin és funkciója az emberi szervezetben

Végezetül idézzük fel, hogy milyen funkciói vannak a C-vitaminnak az emberi szervezetben, és miért játszik fontos szerepet egészségünk megőrzésében.

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely számos funkciót lát el a szervezetben. Támogatja az immunrendszer egészséges működését, és szükséges a kollagén termeléséhez is. A C-vitamin antioxidánsként működik, és megvéd minket az oxidatív stressztől, csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget, és nem utolsósorban növeli a nem-hem vas felszívódását. A legtöbb állattal vagy növénnyel ellentétben az emberi szervezet nem képes saját maga szintetizálni a C-vitamint. Ezért a táplálékból történő rendszeres bevitelére vagyunk utalva.

A felnőttek számára ajánlott napi C-vitamin-bevitel 75 mg a nők és 90 mg a férfiak számára.



0 hozzászólás

Szóljon hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.